Scrabble

Har familien hang til Wordfeud eller Kryds og Tværs, så er det klassiske spil Scrabble en sikker vinder. Herhjemme kendes spillet også under navnet ”Kriblekryds’. Scrabble er kort sagt et verdensberømte krydsords-spil. Herhjemme er det Mattel, der producerer det legendariske bogstavspil, der også findes i en variant for juniorer.

Nu er Mattel på banen med et nyt flot og enkelt design, der lokker til utallige timer omkring bogstavbrikker. Spillet er udført i gode og gedigne materialer, der nok skal holde trods det, at spillet på forhånd har indskrevet sig til at blive et af familiens favoritter.

Scrabble har mere end 60 år på bagen, men ideen er den samme og såre simple. Ved starten får hver spiller et antal bogstavbrikker, der fordeles i spillerens egen holder. Hver bogstavbrik repræsenterer forskelig point. Selve spilpladen ligner en gigantisk krydsogtværs-skabelon. Spillerne skal danne ord, der hænger sammen på kryds og tværs, og som giver så mange point som muligt – de fortrykte bonusfelter kan i ganske stor grad indvirke på pointene. Undervejs i spillet trækkes nye bogstavbrikker løbende.

På den ene side er det godt at få bogstaver, der er svære at bruge, da de har et højre pointtal. På den anden side skrider spillet nemmere med de bogstavere, der har et lavt pointtal fordi de er nemmere at bruge i et ord. Under alle omstændigheder er det uhyre skægt og udfordrende at pusle med bogstavbrikkerne og se, hvilke ord man kan skabe.
Scrabble kræver et godt overblik og koncentration, da man også skal holde øje med modspillernes bogstaver, der bliver lagt ned. Måske kan det udnyttes til egen fordel?! Spillet er genialt til at lege orddannelse, større ordforråd og bedre stavning ind i større børn og unge, mens versionen Scrabble Junior er oplagt til mindre børn.

I en tid med Wordfeud er den ægte vare værd at fremhæve: Scrabble er et fænomenalt spil for familien, der værdsætter nærværet, hyggen og den reflekterende fælles stund!

Læs mere

Skriv et svar